Gert Meert

(°Halle, 16.08.1970)

 

Bio:
Ik speelde vanaf 3 jarige leeftijd op potten en pannen mee met radiomuziek , platen, enz… Op 7 jarige leeftijd naar de fanfare en harmonie in Gooik.

Vanaf prille leeftijd stond ik open voor alle soorten muziek. Vanaf 13 jaar in eerst popgroepjes en balorkest.

Na de middelbare school mocht ik dan eindelijk naar het Conservatorium in Brussel waar ik ook in contact kwam met andere muzikanten (Braziliaanse, Afrikaanse, jazz, fusion,… ).

Ik speelde o.a. met Will Tura, Natalia, Paul Michiels, Peter van Laet, Stef Bos, Chaka Khan, Spandau Ballet, Leo Sayer,Trilok Gurthu (India ),Nana vasconcellos (Brazilië) enz…. Ook in tv-producties als ‘Sterren op de dansvloer’, ‘Idool’,…

Voorkeurinstrument (al dan niet zelf bespeeld):
Allerlei drums en percussie

Voorkeurliedje:
‘The Way’ van Meshell Ndegeocello

Voorkeurartiest:
Heel uiteenlopend:van lichte instrumentale klassieke muziek tot jazz, wereldmuziek, funk, drum & bass. Teveel om op te noemen.

Voorkeurliedje J. Verminnen:
‘Zeilers ver van huis’

Voorkeuralbum J. Verminnen:
Toekomstig album ‘Tussen een glimlach en een traan’

Memorabel Verminnen-moment:
Johan bracht ‘Vierhoog in de wolken’ samen met pianist Leo Caerts op de uitvaart van roadie ‘Nonkel Willy’ zaliger. Een prachtige song voor een prachtige man! ‘Nonkel Willy’ stond immers elk concert tussen de coulissen ontroerd te luisteren naar dit nummer.

Mooiste concert met J. Verminnen:
De Radio 1 sessies van Johan in 2013 met gasten als Paul Michiels, Raymond Van het Groenewoud, Berlaen,…

Mooiste concert tout court:
Richard Thompson solo op Dranouter

Favoriete gerecht:
Zeer uiteenlopend. Afwisseling tussen Frans/Belgische keuken en Thaise, Italiaanse, Indische gerechten. Graag veel afwisseling…

Favoriete locatie:
Caraïben, warm klimaat en tropische zee (waar ik ooit met Johans gitarist Bert Candries nog een BAR TROPICAL zal beginnen!)

Afbeeldingen