70 jaar...

NIEUWS
26 mei 2021

Een mens moet 70 geworden zijn om te beseffen hoeveel hij aan jullie als luisteraar van mijn liedjes en/of bezoeker van mijn optredens te danken heeft.
Het lijkt wel gisteren, het moment dat ik voor het eerst één van mijn nummers op de radio hoorde, en hoe apetrots ik toen was.
Mijn 70e verjaardag zou een heus muzikaal feest moeten zijn. Tal van optredens met grote orkesten in grote zalen, dat stond er op de planning. Helaas besliste corona er anders over en werd het een ingetogen feest in intieme kring.
Toch hebben we wat creativiteit aan de dag gelegd om de gemiste publieke vieringen te compenseren en de media en het publiek te laten meegenieten van mijn 70e verjaardag.
Dit resulteerde enerzijds in een biografie van de hand van Karel Michiels met als titel “Mooie Dagen”, en anderzijds in een verzamelbox met 4 CD’s en – jawel – 70 liedjes.

Maar om mijn grote dankbaarheid naar jullie toe extra in de verf te zetten nam ik ook een paar duetten op met een icoon, een muzikale vriend en tevens één van mijn idolen, Peter Koelewijn.
Johan Verminnen 70, Peter Koelewijn 80.
België en Nederland muzikaal verenigd in 2 verrassende duetten.
Samen met Peter zing ik “Laat me nu toch niet alleen” en “Je wordt ouder papa”. En dat laatste nummer hebben we voor de gelegenheid in een gepast jasje gestopt.
En ja, ik word inderdaad (een beetje) ouder maar uitgezongen ben ik nog lang niet. Zingen neigt af en toe al eens naar een olympische discipline en vergt soms het uiterste van mijn krachten maar de liefde voor muziek overwint alles.
Ik snak intussen hevig naar het publiek en wens oprecht dat ik mijn leven nog lang en waardig mag uitzingen.
Jullie schonken mij als luisteraar en publiek muzikale kansen.
Dankjewel!
Deze twee duetten zijn mijn geschenk.  
Alstublieft, voor jullie. 

Johan Verminnen

De biografie “Mooie Dagen” en de verzamelbox zijn te koop in de betere boek- en muziekhandel, maar kunnen eveneens aangeschaft worden via de shop van deze website. Klik hier

Johan ontving naast tal van verjaardagswensen o.m. een prachtige versie van "De Musette" gespeeld door  accordeonvirtuoos Rony Verbiest. Rony speelde al een weergaloze solo op dit nummer op het album "Zeven Levens" uit 1992. We laten jullie meegenieten...

En hieronder vinden jullie de duetten van Johan met Peter Koelewijn waarvan hierboven sprake