Brief aan Will Tura

NIEUWS
03 Apr 2023

Brief aan Will Tura

Beste Will,

ik zit aan zee, in mijn meeuwennest in Oostende en buiten waait de wind alsof ze slecht gezind is en haar humeur op de vakantiegangers wil botvieren.

Jij bent een kind van de zee Will. Veurne en haar Polders grenzen toch ook aan haar weidsheid, en daar kom jij toch vandaan.

Op de radio hoor ik het nieuws dat jij nooit meer zal optreden en definitief afscheid neemt van de planken. Het klinkt als een banaal droog nieuwsfeit, maar dat is het helemaal niet.

In het leven van vele mensen was jij er altijd. Jouw hits begeleidden hun bestaan. Affiches van jouw optredens wezen de weg naar zalen en tenten waar zij hun liefdes en vrienden ontmoetten en waar zij troost en plezier vonden dat hun leven kleurde. Het lijkt of een tijdperk definitief afgesloten wordt, alsof er een voor en een na Will Tura is.

Voor een artiest is het moeilijk om afscheid te nemen, vele onnodige comebacks bewijzen dat! Will Ferdy (God hebbe zijn ziel!) nam wel drie keer afscheid. Dat zijn vallen waar je beter niet intrapt, want dat wordt soms pijnlijk en lachwekkend.
Ik weet dat jij dat niet zal doen, daarvoor ben je altijd veel te professioneel ingesteld geweest.

Will jij bent tweeëntachtig, ik word straks tweeënzeventig, het verschil is dus tien jaar. Ook ik denk soms om mijn carrière af te ronden want ik voel me één van The Laststanding van een kleinkunstgeneratie. Rondom mij lijkt het wel een slagveld. Veel van mijn collega’s zijn er niet meer. Denk maar eens aan die grote namen van talentvolle brothers in arms die verdwenen: Wannes,  Zjef, Wim, Kris en Luc Devos. Ik denk vaak aan hen in de nachtelijke ritten naar huis en krijg dan een melancholisch gevoel dat maar niet overgaat. Toch probeer ik verder te gaan omdat zingen en musiceren mij zo gelukkig maakt. Het geeft structuur en zin aan mijn leven en daar ben ik zeer dankbaar om.

Misschien moet je terug naar de zee Will of heb jij nooit heimwee naar huis?

In ieder geval zullen we je missen, al troosten jouw vele liedjes ons wel!

 

Johan Verminnen

 

P.S 
Via een volgende link kun je mijn vorige brief nog herlezen: KLIK HIEROP

Klik hierna op de naam om het liedje 'Zeg Me' - een compositie van Johan - te beluisteren in de versie van JOHAN of de versie van WILL TURA

Klik hierna op de naam om het liedje 'Kom reik me je hand' - een compositie van Johan & Will Tura - te beluisteren in de versie van JOHAN of de versie van WILL TURA