De afslagen van het leven

'De Rotonde' is een schitterend gebouw, mooi architecturaal erfgoed in Westende
NIEUWS
01 mei 2017

Onlangs was ik te gast bij Radio 2 in het programma ‘De Rotonde’. Christel van Dyck ondervroeg me in een ontbijtgesprek over de beslissingen die mijn leven bepaalden. Met andere woorden: ik ging met de billen bloot en trachtte in een eerlijk gesprek mijn keuzes te verklaren, die veel met buikgevoel te maken hebben. Zo passeerden mijn  jeugd en familie, leven en liefdes genadeloos de revue. Mijn eigenzinnigheid bleek uit de wendingen die ik gaf aan een stormachtig leven, waarbij het minste dat je kunt zeggen is dat het riskant en passioneel was. De kater na zo’n intens gesprek is altijd groot omdat je niet kan inschatten wat een luisteraar aan mijn peripetieën heeft.

Ik werd geconfronteerd met voorspoed en nederlagen, eigen aan elk mensenleven. Het lijkt op de woorden van mijn lied “Tussen een glimlach en een traan”: Nu sta ik hier voor U vandaag, maak de balans op van mijn leven. Deed ik het goed? Ik deed het graag en heb er alles voor gegeven!”

Nu de theaters langzaam naar het eind van het winterseizoen toegaan, maken wij ons op voor de zomer. De openluchtoptredens komen eraan. Hopelijk vinden wij onder meer onze weg op de Gentse Feesten ondanks het nieuwe circulatieplan!

 

Johan Verminnen

Om deze uitzending te herbeluisteren, druk hier , en verschuif het rode vertikale streepje onder de foto tot 00:09:25