De hoes van een LP…

NIEUWS
07 Jan 2021

Voor 2021 wens ik jullie alvast een beter jaar toe dan het afgelopen jaar… Evenals al mijn collega’s artiesten tracht ik ernaar om ergens in 2021 mijn liedjes naar jullie toe te kunnen zingen vanop één of ander podium in Vlaanderen…

In de uitzending van De Canvas Popnacht op nieuwjaarsdag werden tussendoor videofragmenten getoond van locaties waar een foto werd genomen voor de  hoes van een LP van o.m. De Kreuners (’s Nachts kouder dan buiten’) en Hooverphonic (‘The Magnificent tree’).
Met een fototoestel in de ene hand en een LP in de andere hand liep fotograaf Jurgen Vantomme een paar jaar terug rond op een 50-tal verschillende locaties, zoekend naar de exacte plaats waar de coverfoto ooit werd genomen. De hoes naar omhoog, en dan een stapje naar links of rechts. Het werd een zoeken tot het allemaal perfect paste zoals op de cover.. En dan: klikken maar.

En ja, Jurgen Vantomme vond zijn inspiratie voor zijn boek ‘Belgian Covers’ ook in de hoes van mijn LP ‘Traag is Mooi’ uit 1986...
Samen met fotograaf Luc Polfliet trokken we eertijds voor deze opname naar het Westerstaketsel in Oostende, zowat mijn tweede thuis.
Jurgen Vantomme kon deze hoes perfect inpassen in de huidige achtergrond, en met een schitterend resultaat voor gevolg.

In zijn boek ‘Belgian Covers’ schreef hij er volgende commentaar bij: “Leuk detail bij deze plaat is de prijs, 120 Belgische frank. Die werd er ooit met een stickertje opgeplakt. Ik wilde die details niet wegnemen, want dat is net de charme van oude platen, en dus ook van dit hele project.”

Meer informatie over de fotograaf en zijn project vind je terug via de volgende link. Klik hier

 

Johan Verminnen

 

Afbeeldingen