Jean-Philippe Komac

Jean-Philippe werkt sedert 1981 als beroepsmuzikant en heeft intussen bijna elke stijl gespeeld en een hele reeks artiesten begeleid. Zo speelde hij o.a. klassiek in het Orkest van de Muntschouwburg en het VRO, jazz met Dee Daniels, Deborah Brown, Chris Joris, Frank Vaganee, Michel Legrand en Jimmy Molière (New Orleans, USA).

Bigbandmuziek speelde hij met de Boom big band, Concord Jazz Ensemble (Kortrijk), PDM-bigband (Oudenaarde) en Los Bandidos del Viage.

Pop speelde Jean-Philippe met Vaya Con Dios, Yannick Bovy, Tom Van Landuyt, Mozaiek, Sunny Side Up, en Coco Jr.

Wat Vlaams chanson betreft werkt Jean-Philip samen met Johan Verminnen, Connie Neefs, Nicole en Hugo, Will Tura en Bart Vanden Bossche.

Filmmuziek voor De Potloodmoorden en Groenten uit Balen, muziek voor de tv-series Bex & Blanche, Wittekerke, 2 straten verder, Van vlees en bloed, muziek voor de luisterspelen De Keizer en de nachtegaal, Wilde Zwanen, De Zevenmijlslaarzen, en de meest diverse reclamespots voor Hebbes.be, Shoe Discount, Humo, Flair, O’Cool, enz.

Tegenwoordig speelt hij opnieuw bij Johan Verminnen en toert hij rond met de bands Mercury Rising en Made In Purple.

Van 1998 tot 1993 doceerde hij ook het vak ‘Ritme’ aan de Studio Herman Teirlinck, en nu geeft hij drumlessen in de jazz/pop-afdeling van de Kunsthumaniora Brussel en de Orfeus academie van Alsemberg.