Lang leve de muziek!

Lang Leve de muziek
NIEUWS
08 okt 2018

In de Sint-Pietersabdij in Gent loopt sinds kort een tentoonstelling over de Nederlandstalige muziek uit de lage landen van de laatste decennia, samengesteld door Jan Delvaux in opdracht van de VRT.

Jan, die zowat de geschiedschrijver van de Vlaamse en de nationale muziekproducties geworden is, geeft er een intens overzicht van Bobbejaan Schoepen tot Bazart met videobeelden, geluidsfragmenten en leuke prullaria van de iconen van onze muziekscene. Op de openingsavond was ik ontroerd door bijvoorbeeld een oud filmpje van Wannes van de Velde die, zichzelf begeleidend op een varkensblaas, ‘Wat neuze, wat neuze is da?’ zong. Ook het legendarische filmpje van het lied van Louis Neefs ‘Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb’ uit het tv-programma ‘Echo’ ontbrak natuurlijk niet: met in de achtergrond Louis’ liedje, waarvan de echte titel ‘Wat een leven is’, bewezen vijf gemeentewerklieden uit Aarschot toen dat er daar in 1965 alleszins geen personeelstekort was. De gangen van de tentoonstelling liepen vol oude bekenden en collega’s, die herinneringen aan vroeger ophaalden. En de receptie nadien bevestigde dat het goed was.

Ondertussen ging ik op 6 oktober in première met mijn gloednieuw programma ‘Plankenkoorts’ in de prachtige stadsschouwburg van Brugge. Twee nieuwe muzikanten vervoegen sindsdien mijn begeleidingsband, met name gitarist Raph Schillebeeck en de Schot Paul Flush aan het Hammond orgel. Voor het eerst brachten we live een aantal nieuwe songs die pas volgend jaar verschijnen, afgewisseld met klassiekers uit mijn rijkgevulde oeuvre van nu bijna 50 jaar. De kop is er af: Lang leve de muziek!

Johan Verminnen

(Oktober 2018)

 

www.langlevedemuziek.be