De zomer eindigt op een pleintje

Rivierenhof Deurne 9 aug 2019 (foto Hans Van Geel)
NIEUWS
18 Aug 2019

Na de Gentse Feesten, het Rivierenhof in Deurne en de kermissen in Zelzate en Erpe-Mere, eindigde mijn zomer op een pleintje. Ik heb nu een korte vakantie voor de boeg, waarbij ik mij ga verdiepen in de schoonheid van Bretagne en mij ‘les crêpes’ zal laten smaken. 

Het eerste optreden van het nieuwe seizoen op 1 september is een “specialere”. Ik speel de opening van het Leietheater in Deinze. Deze magnifieke zaal, die ik onlangs bezocht voor Radio 2, zit nu nog in haar eindafwerking, maar schittert nu al door haar prachtige architectuur en infrastructuur. Sinds kort is mijn dorp Hansbeke gefusioneerd met Deinze en het is een grote eer om daar de planken in te spelen met mijn programma “Plankenkoorts”. 

Nu de zomerfestivals achter de rug liggen en de release van mijn gloednieuwe CD “En daarna ga ik vissen” nadert, begint het theaterseizoen en zal het mij door het Vlaamse landschap leiden naar een C.C in jouw buurt. Het repertoire wordt opgefrist in een repetitielokaaltje bij Bert en de instrumenten worden gestemd om het beste van onszelf te geven. 

Sinds vijftig jaar eindigen al mijn zomers op een pleintje. Met duizenden mensen heb ik de zomer gevierd. Voor mijn kleinzoon zing ik samen met zijn mama:
                                     “Einde seizoen, niks aan te doen
                                      Fin de saison, finie la chanson”

 

Johan Verminnen