Eindelijk een nieuwe Vinyl!

NIEUWS
01 okt 2021

In het kader van de vieringen rond mij zeventigste verjaardag bracht Universal een dubbele vinylplaat uit. Een echt collectors item, want ze is slechts op vijfhonderd exemplaren geperst en is enkel in de zalen verkrijgbaar bij één van mijn optredens (zie hieronder agenda voor 2021)

Op side D staan een paar extra’s zoals de verrassende opnames met Peter Koelewijn en Wouter Berlaen. Zelfs de stem van mijn kleinzoon Boas kunnen fijnproevers horen op de outro van Berlaen’s versie van het nummer “Paulien”.

Vinyl heeft iets magisch en nostalgisch. Velen zweren bij vinyl en misprijzen de CD. Oeverloze discussies worden hierover gevoerd, vooral over het verschil in warmte van de klank. Ik koester mijn ouwe platen en noem ze stil mijn ouwe maten! ‘s Nachts leg ik vaak zorgzaam mijn collectie op de draaitafel van mijn pick-up en troost de muziek mij als de weemoed over mij neerdaalt.

Diezelfde weemoed ervoer ik bij de herdenking van Kris De Bruyne in het Zuiderpershuis in Antwerpen toen Kommil Foo zijn lied “De tijd dringt” zongen. Het raakte mij diep! Ik reed door de nacht naar huis en dacht aan vroeger, we waren jong en alles kon! Op de radio klonk de stem van Frank Sinatra op vinyl, ik werd er stil van.

Johan Verminnen

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Agenda 2021

Wil je bijkomende informatie over deze agenda en/of optredens in 2022 consulteren, klik hier

Afbeeldingen