En daarna ga ik vissen

Blog - Daarna ga ik vissen
NIEUWS
04 okt 2019

Om een nieuwe start te nemen (zie verandering van management en reorganisatie begeleidingsband) nam ik dit album op. De tijd haalt mij langzaam in en dus zette ik als foto’s in sepia veertien gloednieuwe songs op deze C.D. om mijn verhaal verder te vertellen.
Mijn toevallige ontmoeting met Lieven Coppieters in Oostende, die ooit het iconisch album “ Jus d’orange” maakte en sindsdien van de radar verdween, leverde twee liedjes op die we samen schreven. 
En ook Guido van Hellemont (Lamp, Lazarus en Kris) reikte mij een prachtsong aan.
Natuurlijk kon ook Jan Savenberg niet ontbreken met een pareltje als bijdrage. De overige liedjes maakte ikzelf, af en toe geassisteerd door Bert en Leo.

De zwart-wit fotografie van Henk van Cauwenbergh past wonderwel bij de inhoud van dit album, dat ik zoals steeds in de studio van Bert opnam.

Dit zijn de liedjes:

 • Alles begint van vooraf aan:
  Het eerste lied op dit album was ook de eerste tekst die ik schreef voor dit nieuwe project. Het beschrijft het ontwaken van de stad waar ik een belangrijk deel van mijn leven doorbracht. De steeds weerkerende cyclus van slapen en ontwaken. Altijd een nieuw begin.
 • Een eiland vol eenzaamheid:
  Door een toevallige ontmoeting na een optreden in Oostende met Lieven Coppieters, de maker van het prachtig album ‘Jus D’Orange’, die sinds lang van de radar verdween, besloten we samen een paar liedjes te schrijven. Dit is het eerste resultaat, een verhaal over een alleenstaande vrouw die zich door het leven vecht.
  Klik hier om te beluisteren
 • We komen en we gaan:
  Een afrekening met mijn jeugd en de sermoenen en de preken, die haar hebben getekend. Ook terreur en hypocrisie krijgen er van langs. Een louterend lied vol harde waarheid.
 • Land van…Een soort volkslied:
  Een soort alternatief volkslied, dat weinig kans maakt om door de rode duivels gezongen te worden. Een parel van Jan Savenberg.
  Klik hier om te beluisteren
 • Al je woorden gaan op reis:
  Een lied over de ziekte, die ons geheugen aantast. Een meesterwerk mij aangereikt door Guido Van Hellemont, waarvoor dank.
 • Tussen wal en schip:
  Een lied over een relatiebreuk, waar verbondenheid toch een rol blijft spelen. Nog een samenwerking met Lieven Coppieters
 • Ik weet het niet:
  Een tekstidee van Herman J. Claeys en mezelf, dat ik verder uitwerkte vele jaren later. Het gaat over steeds veranderend inzicht en grote twijfels.
 • De tijd:
  Een reprise en heropname van een lied dat ik schreef na het bezoek aan het graf van Georges Brassens in Sete, en ik via telefoon de plotse dood van Bram Vermeulen vernam.
 • Spijt, spijt, spijt:
  Alles gaat voorbij, niets kan je vasthouden. Wat rest je dan? Spijt…
 • Mayday:
  Een schip in nood, een mens in Nood! Een maritiem liefdeslied
 • Gewoon een lentedag:
  Een vrolijk lentelied. Lof op het leven! De lente houdt een feestje!
  Klik hier om te beluisteren
 • En daarna ga ik vissen:
  Het titellied van dit album, de dagtaak lijkt volbracht nu de gitaar even in de wilgen hangt. Maar of de vis zal bijten blijft een vraagteken.
 • Blijf bij mij:
  Een lied dat ik schreef uit dankbaarheid aan mijn publiek. Zonder hen zong ik allang niet meer. Zij geven mij de kracht om door te gaan.
 • De piano die zwijgt:
  Een hommage aan Leo’s beste vriend, de muzikant Wim Claes, die vorig jaar stierf

Zo hebben alle liedjes hun verhaal

Johan Verminnen

 

PS Alle liedjesteksten zijn terug te vinden onder de rubriek ‘Liedjes’