Ouwe getrouwen

NIEUWS
03 Nov 2022

Graag wil ik in dit stukje de muzikanten in het zonnetje zetten die mij al jarenlang begeleiden, en zonder wie ik nooit zou bereikt hebben wat ik vandaag doe. Leo Caerts met wie ik vaak alleen op het podium sta is een rots in de branding. Hij volgt mij moeiteloos, zelfs als ik fouten maak tegen de bestaande constructie van een song. Vaak neemt hij baspartijen over wanneer Bert gitaar speelt. Zijn tomeloze inzet is legendarisch. Na al die optredens lijken wij wel één geworden. Leo, die bovendien in Leuven een muziekwinkel runt, is voor mij onmisbaar en haast onvervangbaar! Wat ben ik blij dat zijn vader, die wereldsuccessen als 'Eviva España' schreef en die ik kende via Jean Kluger en ook meezong in het refrein van mijn allereerste single 'Ieder met zijn vlag', mij in contact bracht met zijn zoon.
Bert Candries, die ik leerde kennen toen hij speelde in de Chileense groep Machitun, waarmee ik later 'Zingen tot morgenvroeg' opnam, is misschien wel de belangrijkste pijler in mijn groep. Bert beschikt over een uitzonderlijk talent. Hij is een 'crack' in het harmoniseren van songs. Hij tovert verrijkte akkoorden uit zijn mouw en kleurt feilloos mijn liedjes in en geeft ze hun definitieve vorm. Hij is de muzikale leider van het orkest en veegt met zijn subtiele humor alle plooien glad bij de andere leden. Zo maakt Bert van musiceren een weergaloos feest. Bert hoort alles, zelfs het minste foutje, en is ook een uitmuntende technicus in zijn gezellig studiootje in Wezemaal.
Met beide klasbakken speel ik nu al tweeëndertig jaar samen. We reisden met zijn drietjes een stuk van de wereld af en beleefden vele avonturen. Zo herinner ik mij nog als gisteren hoe Bert in een hotel in Togo een lokale kok mayonaise leerde maken, terwijl al het personeel bewonderend toekeek. De chef voegde hiermee een nieuwe specialiteit toe aan de Afrikaanse keuken. In 'Den Anker' in Kaapstad aten Leo, Bert en ik verse Noordzeegarnalen die wij zelf met het vliegtuig hadden meegebracht. Op de wand van het restaurant prijken onze namen voor de eeuwigheid.

Johan verminnen

klik hier om meer over Leo te lezen op deze website

klik hier om meer over Bert te lezen op deze website

Afbeeldingen