Over Toon et les autres

Toon Hermans affiche
NIEUWS
03 mei 2016

We hebben hem gevierd, Toon Hermans in drie bomvolle (gevaarlijk woord in deze tijden) zalen van de Lotto Arena. In de Nekka-nacht mocht ik een van zijn mooiste liedjes ‘Café biljart’ vertolken. Natuurlijk ben ik Toon schatplichtig, want nooit meer vergeet ik zijn lovende woorden bij mijn deelname aan de talentenjacht ‘Ontdek de ster’ in ’69, waar voor mij alles begon.

Ondertussen verloopt de start van mijn nieuwe cd beloftevol. De eerste reacties zijn positief! Nu nog de nieuwe theatershow onder dezelfde titel voorbereiden en we zijn klaar voor een nieuw seizoen. Op de slotavond van mijn vorige tournee in mijn geboortedorp Wemmel zong ik als bis met succes drie songs uit het album, ontroering alom…

Nu wacht mij nog samen met mijn dochter Pauline een optreden in de talkshow bij ‘Van Gils en gasten’ en een exclusieve showcase voor Radio 2 in de legendarische Marconi-studio van de VRT. Ook De Standaard Boekhandel doet zijn duit in het zakje met interviews en signeersessies in enkele van zijn vestigingen.

En kijk, op drie juli speel ik in Sint-Jans-Molenbeek, kwestie van respect voor de geteisterde lokale bevolking. Ik kijk er onbevreesd naar uit. Hopelijk helpt het tegen de stigmatisering, waar die bewoners onder lijden.

Ik schrijf deze blog vanuit Oostende, de stad met haar voeten in ’t water en wens mijn oude jeugdvriend Luk Van der Straeten te bedanken voor het vele werk dat hij besteedde aan de vernieuwing en actualisering van mijn website. Dank, vriend!

Nu mijn vijfenzestigste verjaardag nadert, besef ik meer en meer hoe vlug alles gaat en hoeveel er achter mij ligt. Om één van mijn nieuwe songs te parafraseren: “Nog even echt genieten vóór ik hier word weggegomd”. Ik dank dan ook langs deze weg die grote schare mensen, die mij onvoorwaardelijk steunden. Zonder jullie kon ik mijn droom nooit waarmaken. De symbiose tussen zanger, muzikanten en publiek is het mooiste wat mij kon overkomen in die stormachtige carrière, die als een “ never-ending “ voortschrijdt.


Johan Verminnen