Tussen een glimlach en een traan

Johan met kwartet Art=Shock
NIEUWS
10 maa 2016

Oef!
Na maanden monnikenwerk legden Bert Candries en ik de laatste hand aan mijn nieuwe cd ‘Tussen een glimlach en een Traan’. Vijftien songs die de ruggengraat van een nieuwe theatershow zullen vormen.

De release van de cd is voorzien op 15 april en die wordt uitgebracht door Team for Action, het label van mijn vriend Pierre Rapsat, de Waalse zanger die helaas te vroeg overleed. Ik vertaalde trouwens één van zijn mooiste songs ‘Les rêves sont en nous’ en dat werd ‘Alle dromen zijn van ons’. Ook Jan Savenberg (schrijver van Clouseau-hits als ‘Daar gaat ze’) reikte mij twee prachtige nummers aan, waarvan ik wou dat ik ze zelf geschreven had.

De andere liedjes schreef ik meestal in Oostende, waar ik een kraaiennest (eigenlijk een ‘meeuwennest’) heb om inspiratie op te zoeken. De bekende tekenaar en graficus hugo Ké verzorgde het hoesontwerp in zijn onnavolgbare stijl en illustreerde op passende wijze de inhoud van de liedjes. De meeuwen en de zee zijn nooit veraf!

Gastmuzikanten als Myrddin De Cauter, een schitterende flamencogitarist en oude bekende Rony Verbiest op klarinet vulden mijn getrouwe muzikanten uitstekend aan. Myrddin, met wiens vader Koen ik indertijd ‘De reisduif’ en ‘De Musette’ schreef, treedt zo in de voetsporen van zijn vader. Een uitstekend strijkkwartet Art=Shock kleurt op diverse songs passend de arrangementen van Bert. Op het ragtime-achtige ‘Mama wat doen ze me aan’ nam mijn pianist Leo Caerts het blazersarrangement voor zijn rekening. En trompettist Nico Schepers krijgt hier een glansrol.
Verder zorgde Pauline, mijn dochter, met een paar vriendinnen voor de koortjes. Ontroerend om met je dochter samen te zingen.

Maar eerst wachten de laatste concerten van de huidig theaterreeks ‘Bericht uit Oostende’. Een gastoptreden op Nekka in april en een speciaal programma over de zee Haven en storm bij CC De Grote Post Oostende liggen in het verschiet voor de zomer ons weer naar de pleinen en feesten loodst.

Maar straks is het wachten op wat de media en het publiek van de nieuwe cd denken. Spannend!

Tot gauw,
Johan Verminnen

Johan op be.brusseleir over nieuwe plaat en de tournee