Van het Luisterplein naar het Rivierenhof

Gentse feesten
NIEUWS
28 Jul 2019

Op 20 juli concerteerden we op het Laurentplein op de Gentse feesten. Het Luisterplein geldt als één van de aangenaamste speelplekken met een aandachtig publiek dat dankbaar geniet van wat de artiest te bieden heeft. Het was net voor de hittegolf en ik beschouw het zelf als een hoogtepunt van mijn seizoen. Het vernieuwde orkest speelde in balans en de magie van de grote avonden heerste over het plein.

Ik trad voor de  dertigste keer in mijn loopbaan op dit jaarlijks weerkerend volksfeest op, dat ooit door Walter De Buck nieuw leven werd ingeblazen. Van Sint-Jacobs tot Korenmarkt en Sint-Baafs, overal stond ik ooit op de planken. Vergeelde foto’s in mijn album tonen muzikanten die mijn pad doorkruisten op die podia om daarna hun eigen weg te gaan. Ik tel de seizoenen af aan de jaarlijkse ontmoetingen met het feestend publiek dat Gent omtovert tot één grote Vlaamse kermis, die nergens haar gelijke vindt.

Op 9 augustus kijk ik uit naar een andere legendarische speelplek, Het Rivierenhof in Deurne (Turnhoutsebaan 246), waar we in de namiddag spelen. Dit openluchttheater heeft met haar fontein een uniek karakter en hopelijk musiceren we daar weer op ons best om de heerlijke zomer te vieren! Mijn kleinzoon komt kijken, dus moet opa zijn meest kritische publiek zeker kunnen overtuigen.

Johan Verminnen

(juli 2019)

Klik hier voor artikel in Het Nieuwsblad

Klik hier voor praktische informatie ivm bereikbaarheid van het Rivierenhof in Deurne

Afbeeldingen