Over een verjaardag onder andere

NIEUWS
05 Apr 2022

Jean Kluger, die gedurende vijftien jaar mijn producer was, werd vijfentachtig en dat werd op Radio 1 terecht  gevierd. 
Ik kon er helaas niet bij zijn omdat ik optrad in Sint Truiden. In een vooraf opgenomen filmpje kon ik toch mijn dankbaarheid getuigen aan de man die mij alle knepen van het vak leerde en belangrijke liedjes uit mijn repertoire opnam.
Zonder hem was ik nooit de zanger geworden die ik nu ben! Door hem nam ik op in Studio’s in London en Parijs met fantastische muzikanten zoals Wally Badarou, die nog met Grace Jones en Sly en Dunbar het mooie weer maakte.
Jean en ik zijn vrienden gebleven en daar ben ik blij om.

Ondertussen trekt de spektakelwereld zich gelukkig weer op gang en vind ik mijn publiek terug. Het is leuk hen weer zonder masker te horen meezingen. Mijn toer met als gast de meesterlijke gitarist Patrick Steenaerts doet met succes de belangrijkste zalen in dit land aan en zal in juni in de AB haar hoogtepunt kennen.
Op 27 april in Aalst vervoegt ook Pauline weer het gezelschap na haar bevalling. Mijn nieuwe kleinzoon Miro zal vanuit de coulissen voor het eerst zijn opa horen zingen.

Terwijl de wereld kreunt onder die zinloze oorlog voel ik mij toch gelukkig, al besef ik wel wat al die onschuldige mensen in Oekraïne te verduren krijgen. In het lied ‘Alle dromen’ zing ik met overtuiging: “Alle dromen verdampen in die beelden op T.V. , waar oorlogen woeden met duivels geweld en waar alle dromen worden geveld”.
Wat kan een zangertje zoals ik doen? Machteloos voel ik mij zoals alle mensen van goede wil!
Mijn vader zei: Oorlog dat is het ergste wat er is, en toch leren wij nooit uit het verleden.

Johan Verminnen

Wil je de Radio 1 uitzending van zaterdag 2 april opnieuw beluisteren klik hierop Zie vanaf 8'

Afbeeldingen