Plankenkoorts

Galaconcert in KVS (3) - (foto Koen Bauters)
NIEUWS
21 Jul 2017

Tot nu toe werd het een drukke zomer met als hoogtepunt het live-concert op het Luisterplein van de Gentse Feesten, dat door wel vierduizend mensen werd bijgewoond. Ook de eindmix van mijn nieuwe live-cd met als titel ‘Plankenkoorts‘ ligt achter de rug. Op 29 september verschijnt het album waarop jullie kunnen horen wat wij de afgelopen twee jaar op de podia van dit land hebben uitgespookt. De neerslag van de vele optredens, die nauwgezet door mijn trouwe technicus Jan De Troyer werden opgenomen, telt achttien liedjes. Ik ben fier op de uitstekende prestaties van mijn muzikanten onder leiding van Bert Candries, die het beste van zichzelf hebben gegeven. Tussen haakjes: het is sinds 1997 geleden - met het album ‘Alles leeft’ - dat ik nog een live-registratie uitbracht.

In ieder geval is het een warme plaat geworden, waarop ook jij misschien te horen bent. Als je een optreden thuis wil herbeleven, is dit een uitgelezen mogelijkheid.

Natuurlijk moet ik ook het publiek bedanken, dat mij al die jaren met zijn meelevend enthousiasme heeft gesteund. Doorheen het repertoire getuigt deze cd van de weg, die ik samen met jullie heb afgelegd. De liedjes vertellen mijn hele carrière. Van vele songs herinner ik mij bovendien nog waar en wanneer ik ze geschreven heb. Ik laat bij het beluisteren eveneens de vele vertrouwde zalen aan mij voorbijglijden, waar wij speelden. Mijn leven lijkt wel net als Bob Dylan ooit zei ‘a never ending tour’.

Groetjes vanop een vakantiebestemming zonder plankenkoorts!

Johan Verminnen