• 1980. Ter gelegenheid van het Humorfestival in Knokke-Heist brengen Johan en zijn kompanen - versterkt door de legendarische accordeonist Oscar De Naeyer - het kabaretprogramma 'Brussel 1001': één jaar te laat om in de subsidies te vallen.
  • In '81 scoort Johan een hit met '''k Voel me goed'. Fernando Lameirinhas levert de melodie. Van platzak naar een volle portefeuille! Oh sociale zekerheid, oh gebrek aan statuut... Gelukkig vervoegt Eric Melaerts de groep. Jean-Marie haalt goud met TC-Matic.
  • 15 januari '82: Johan wordt okkasioneel lesgever aan de Studio Herman Teirlinck. Creatie van een muzikale farce: 'Heibel in de jungle'.
  • In '83 flopt 'Tweemaal woordwaarde' met onderschatte liedjes 'Meneer Middelmaat' en 'Vakantie in mijn straat'. Drie tv-shows in het Amerikaanse Teater op prime-time. Vele kollega's krijgen een kans.
    In '84 wordt hij verplicht zijn muzikanten te ontslaan. Tars en Johan spelen zich warm in een ijskoud café-chantant 'Ti-Ro-ro'. Het noodlot slaat weer toe: Bert Verminnen overlijdt. Het succes van de teatershow 'Zanger zonder meer' verzacht het verdriet. Succesvolle tournee en plaat 'Melancholie'. Tars op zijn best!
  • In '86 stopt de samenwerking met Jean Kluger na de single 'Ik wil de wereld zien' en neemt Chris 'Djoum' Ramon in de ICP-studio's de succesvolle (eerste) cd 'Traag is mooi' op voor BMG-Ariola. De teatershow 'Zeilers ver van huis' is het logische vervolg. 'Le coeur content' is de Franstalige versie en een tournee in Quebec (Festival d'Eté) volgt. Dagen vol vreugde bestaan ook nog: Johan ontmoet Catherine en trouwt op 6 december.
  • In '87 verhuizen ze naar Sint-Martens-Latem en Pauline wordt geboren. In Bourges denken ze anders over Verminnens geluk. Johan en Tars spelen veertien dagen Diner-spectacle in het Imperial hotel van Tokio.
  • In '88 schrijft Johan zijn brieven uit Latem in een gezongen landschap. Vlaanderen ontdekt Café 'De Reisduif' en Koen De Cauter wordt een huisvriend. Bert Candries en Johan Vandendriessche vervoegen het orkest.
  • In '89 verschijnt de verzamel-cd 'Mooie dagen'. Het wordt platina. Johan en Tars vertrekken met François Glorieux naar Japan en spelen in Osaka, Himeji en Tokio.