• In '91 verschijnt 'Volle maan' en wordt Johan veertig. Jean-Philip Komac is de nieuwe drummer van de band. Een Poolse cargo en veel wodka worden de aanzet voor nog 'Zeven levens' die in '92 dan ook verschijnen. Leo Caerts vervangt de onvolprezen Tars Lootens. Zamu (Zangers en Muzikanten), een beroepsvereniging, wordt opgericht.
 • 1992. Er zijn zelfs engelen die sterven. Danielle, de jeugdliefde van Johan, overlijdt.
  In '94 jubileumtoer 'Alles leeft' met een dertienkoppig ensemble, waaronder een heus strijkkwartet. Een live-cd, een tv-special en het boek 'Zingen tot morgenvroeg' sluiten de eerste 25 jaar af. Op naar de volgende!
 • In 1995 wordt de tour ‘Alles leeft’ wegens succes hernomen.
  Een jaar later presenteert Johan Verminnen alweer een nieuw liedjesprogramma ‘Suiker en Zout’, gebouwd rond de gelijknamige cd.
 • Het kondigde zich al lang aan: de samenwerking tussen de leermeester en zijn beloftevolle leerling in 1997. Samen met Stef Bos en een uitgebreide band brengt Johan een hommage aan Jacques Brel in het felbejubelde project ‘In het Licht van zijn Schaduw’. Later dat jaar – van half juni tot begin augustus - zweet Johan zich te pletter in het zware harige pak dat hij elke voorstelling moet aantrekken voor de vertolking van de leeuwenrol in de musical ‘Tovenaar van Oz’.
 • 1998: door de release van de Franstalige cd ‘Marin d’Eau Douce’ maakt het Franstalig publiek opnieuw kennis met Johan Verminnen. De Nederlandstaligen ontdekken een Verminnen die zijn roots in het chanson duidelijk aantoont.
 • 1998: Elly & Rikkert Zuidervelt vragen de medewerking van Johan voor hun dubbel CD '30 jaar Onderweg'. Naast een aantal bekende Nederlanders zoals Boudewijn De Groot & Dimitri Van Toren, is Johan de enige Vlaming die voor dit project gevraagd wordt.
 • Dertig jaar loopbaan levert in 1999 een nieuwe jubileumtournee en een nieuw dubbelalbum op. De show heet ‘Dertig Jaar Later’, de cd ‘Vroeger en Later’. Op de eerste cd ‘Vroeger’ staan 21 van Verminnens beste liedjes gebundeld. De tweede cd ‘Later’ telt 14 fonkelnieuwe songs. Gastrollen waren er op deze cd voor onder andere Kommil Fo, Laïs, Patrick Riguelle, Stef Bos, Wannes Van de Velde, Roland, Jo Lemaire en Kris De Bruyne.
  Deze tour met uitgebreide groep (Johans vaste band, aangevuld met enkele houtblazers) wordt het jaar nadien hernomen.