• Bij het begin van het nieuwe jaar 2020 krijgt de website van Johan een nieuwe facelift.
 • Ten gevolge van de wereldwijde pandemie door de verspreiding van het coronavirus, gingen in maart 2020 steeds meer landen in Europa in lockdown. De impact hiervan is enorm en laat zich ook voelen in de cultuursector. Alle optredens worden stopgezet. 
 • Tijdens de zgn. quarantaine neemt Johan in een Hansbeekse opnamestudio een nieuwe versie op van ‘Mooie Dagen’. Het wordt ‘Coronadagen’, met een tekst van de lokale vereniging ‘Tuupetegoare’. Op 5 april 2020 weerklinkt het vanop de kerktoren en de inwoners zingen mee vanuit de open straatdeuren. Dit initiatief krijgt veel weerklank op TV, radio en in de pers.
 • Exact een jaar na het sluiten van alle concertzalen nemen op 12 maart 2021 meer dan 100 Belgische artiesten, waaronder Johan, deel aan *24 UUR LIVE*, een non-stop concert van 24 uur in het Sportpaleis. Zonder publiek weliswaar, maar de mensen kunnen van thuis uit volgen.
 • Ook in 2021 blijven de maatregelen van kracht waardoor alle geplande vieringen en optredens rond Johan zijn 70e verjaardag worden afgelast of uitgesteld.
 • Op 19 maart 2021 wordt een box uitgebracht met 4 CD’s, met daarop 70 van Johan zijn mooiste liedjes. Dit gaat gepaard met een radio- en TV-campagne.
 • Op 14 mei 2021 wordt door uitgeverij Houtekiet de biografie “Mooie Dagen” uitgegeven. Auteur van het boek is journalist Karel Michiels. In zijn voorwoord schrijft hij dat de songs en chansons van Johan het fundament zijn van dit boek. Ze lopen er als een rode (cursieve) draad doorheen.
 • 19 mei 2021: Om zijn grote dankbaarheid naar de media en zijn publiek toe extra in de verf te zetten nam Johan een paar duetten op met een icoon, een muzikale vriend en tevens één van zijn idolen Peter Koelewijn. Samen met Peter zingt Johan “Laat me nu toch niet alleen” en “Je wordt ouder papa”. En dat laatste nummer hebben ze voor de gelegenheid in een gepast jasje gestopt.
 • 22 mei 2021: Johan wordt 70 jaar. N.a.v. deze verjaardag komt Johan uitvoerig in de belangstelling met interviews en carrièreoverzichten in diverse media.
 • 11 juli 2021: Christel Van Dyck vierde samen met Johan Verminnen nog eens zijn verjaardag, maar ook zijn grote liefde voor Brussel, en dat in de prachtige Spiegelzaal van het Brussels Parlement. Ook Jo Lemaire, Grace Khuabi (winnares van The Voice 2021), Raymond van het Groenewoud, Geert Dehaes & Dirk De Prins waren van de partij.
 • Brusseleir! is een vzw die de belangstelling voor taalerfgoed en taalevolutie in Brussel wil verruimen, met een aanbod als o.m. het “Brussels Volkstejoêter”, “De Weik van ’t Brussels” en “Verkeezing van den Brusseleir van ’t joêr”. Medio 2021 wordt mede onder impuls van Brusseleir! een Beerbox#1 uitgebracht voorgeproefd en geselecteerd door Johan Verminnen, de voorzitter van Brusseleir!
 • Medio 2021 : Johan kan eindelijk met zijn verjaardagstournee ‘Verminnen 70’ starten. Deze tournee brengt hem langs diverse culturele centra in het land. Samen met zijn vaste begeleidingsgroep, Paul Flush, Bert Candries en Leo Caerts, aangevuld met Patrick Steenaerts en Jean-Philippe Komac,  treedt voor deze tournee ook dochter Pauline op de voorgrond. Zij zingt o.m. ‘Mooie Dagen’ in duet met haar papa.
 • Hoogtepunt van de tournee wordt het optreden in de AB op 26 juni 2022. In een goed gevuld AB theater, met een opvallend gevarieerd publiek, geeft Verminnen het beste van zichzelf. Een meer dan tevreden publiek was de beloning voor de gevierde zanger.
 • Na een coronapauze van twee jaar mogen de Gentse Feesten opnieuw doorgaan. Een paar weken na de passage in de muziektempel AB kreeg Johan Verminnen drie staande ovaties op een volgelopen Luisterplein tijdens de Gentse feesten van 2022.
 • Op 22 mei 2023 wordt Johan 72 jaar. Na tien jaar één van de absolute boegbeelden van Brusseleir! te zijn geweest, geeft Johan Verminnen als voorzitter van Het Bestuursorgaan het stokje door aan Eddy Van Gelder.
 • Op 26 oktober 2023 verschijnt het boek 'Laat me nu toch niet alleen' van Johan Ral. Een boek schrijven over één lied kan vreemd lijken, maar dat is precies wat Johan Ral in zijn boek doet. De auteur brengt het verrassende verhaal achter de iconische (pop)klassieker van Johan Verminnen, een song die dit jaar precies een halve eeuw oud is. Johan Ral schetst daarbij een beeld van wat er in de jaren zeventig op muzikaal vlak in de Brusselse studio's groeide en bloeide.